IP: 18.206.175.155    

Over de plagiaatscanner

CopyCheck is een Internetservice om de originaliteit van ingeleverde tekstdocumenten in te schatten. Hierbij vergelijkt CopyCheck het aangeleverde document met de reeds eerder ingeleverde documenten en met data dat via zoekmachines zoals Google op het Internet getraceerd kan worden. De bevindingen worden in een overzichtelijk rapportage met eventuele bronnen gerapporteerd.


Onze doelgroep?

Wij richten ons op onderwijsinstellingen, die nog niet beschikken over een plagiaatscanner of niet tevreden zijn over hun huidige pakket. CopyCheck is te gebruiken in het voortgezetonderwijs, als in het middelbaarberoepsonderwijs, hogerberoepsonderwijs en het wetenschappelijkonderwijs.


Hoe werkt het?

CopyCheck is geïntegreerd in de elektronische leeromgevingen N@tschool en Moodle. Wanneer Uw onderwijsinstelling met deze elektronische leeromgevingen werkt, kunt u door het plaatsen van een enkel vinkje aangeven dat ingeleverd werk door CopyCheck op plagiaat moet worden gescand. Wanneer Uw onderwijsinstelling gebruik maakt van een andere elektronische leeromgeving, kunt U ingeleverd werk via deze site insturen.


De voordelen

CopyCheck neemt docenten veel ‘opspeurwerk’ uit handen, is zeer gebruiksvriendelijk en werkt tijdbesparend. Zo blijft er meer tijd over voor kerntaken, wat zal leiden tot een algemene kwaliteitsverbetering van het gegeven onderwijs. Tevens werkt CopyCheck preventief, de pakkans wordt namelijk vergroot, en zijn studenten minder geneigd om plagiaat te plegen. Het niveau van de studenten gaat hierdoor omhoog, omdat zij vaker zelf hun werkstukken zullen maken.


Het licentiesysteem

In tegenstelling tot anderen plagiaatscanners, betaalt U bij CopyCheck niet voor het totaal aantal studenten, maar enkel het aantal studenten waarvoor het programma wordt gebruikt. Zo bespaard u al gauw veel kosten. Bekijk via deze link onze prijzen.

Ondersteuning in ELO's

CopyCheck is volledig geïntergreerd in N@tsschool en kan met een eenvoudige klik worden geactiveerd.

De volgende documentatie beschrijft het gebruik van CopyCheck binnen N@tschool.

Ondersteuning aan Moodle wordt geboden doormiddel van een plug-in. Te downloaden van Moodle.

De volgende documentatie beschrijft het gebruik van CopyCheck binnen Moodle.

De volgende documentatie beschrijft het gebruik van CopyCheck via deze website.